Galatasaray Kulübü, Mauro Icardi'nin sakatlığına dair bir açıklama yaptı. İşte Icardi'nın sakatlık durumu..

Arjantinli yıldız Mauro Icardi, Beşiktaş derbisinde iki gol kaydettikten sonra Ghezzal'ın müdahalesi sonucu topuğuna aldığı darbe nedeniyle sakatlandı ve maçı sekerek tamamlamak zorunda kaldı. 

ICARDISAKAT

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında dün Beşiktaş ile oynanan maçta sağ ayak bileğine aldığı darbe sonrası ağrıları başlayan ve maç sonrası yapılan değerlendirmede peroneal tendon hasarı belirlenen futbolcumuz Mauro Icardi’nin sponsor hastanemiz Medicana’da yapılan MR tetkiklerinde ön görüldüğü gibi sağ ayak bileği peroneal tendonlarında ve tendon üstündeki retinakuler dokuda (ayak bileği dış tendon grubu ve destek dokusu) hasar ve kanama tespit edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
 

İcardi'nin Galatasaray'ın 24 Ekim Salı akşamı Bayern Münih ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçında oynaması beklenmiyor.

Mauro Icardi’nin, sakatlığı nedeniyle en az 2 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.

PERONEAL TENDON HASARI NEDİR?

Tendonlar, kemiği kaslara bağlayan doku yapılarıdır. Ayaktaki iki peroneal tendon, dış bilek kemiğinin arkasında yan yana bulunur. Bu peroneal tendonların başlıca görevi, ayağı ve bileği stabilize etmek ve burkulmalara karşı korumaktır.

Peroneal tendon yaralanmaları, hem ani hem de kronik (uzun süreli) olarak gelişebilir. Genellikle sporcuların, özellikle bilek hareketlerini sıkça kullanan sporcuların, peroneal tendon yaralanmaları yaşama riski daha yüksektir. Bunun yanı sıra, yüksek ayak kemerine sahip bireylerde de peroneal tendon yaralanmaları riski artabilir. Peroneal tendon yaralanmalarının temel türleri arasında tendinit (tendon iltihaplanması), akut yırtılmalar, dejeneratif yırtıklar (tendonisis) ve subluksasyon (tendonun yerinden kayması) yer almaktadır.

Tendinit, tendonun iltihaplanması anlamına gelir. Bu iltihaplanma, tendonun tekrarlı kullanımıyla ilişkili aktiviteler, aşırı kullanım veya travmalar, özellikle bilek burkulmaları gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ