Türkiye’nin en büyük gururu Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nin üçüncü haftasında Tayland’la oynadığı karşılaşmayı da kazanarak, üst üste 7. galibiyetini aldı.

Filenin2....-1

Dünya 1 numarası, son VNL Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu galibiyetle dünyanın zirvesindeki yerini korurken, takipçileri Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya arasındaki puan farkını açmaya başladı.

Tayland maçına biraz tutuk başlayan Filenin Sultanları daha sonra oyuna ağırlığını koyarak ilk seti 25-17 kazandı. Ay-Yıldızlı ekibimiz ikinci seti deyine 25-17 almayı başardı.

Voleybol1....

Karşılaşmanın üçüncü setinde varını yoğunu ortaya koyan Tayland, Filenin Sultanları’nı zorlamayı başardı. Ancak Ay-Yıldızlı kızlarımız üçüncü seti de 25-17 alıp, parkeden galibiyetle ayrılmayı başardı.

Filenin4.....

Bu arada Türkiye maçına büyük önem veren Tayland Kadın Voleybol takımı hazırlıklarını Tayland Voleybol Erkek milli Takımı ile yaparak hazırlanmıştı. 

Filenin3.....-1

Salon: Hong Kong Coliseum

Hakemler: Joo-Hee Kang (Güney Kore), Stefano Cesare (İtalya)

Türkiye: Eda Erdem Dündar, Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Aslı Kalaç, Melissa Vargas, Hande Baladın (Simge Aköz, Ayça Aykaç Altıntaş, Derya Cebecioğlu, Cansu Özbay)

Tayland: Natthanicha, Chatchu-On, Thatdao, Pimpichaya, Wipawee, Hattaya (Piyanut, Kongyot, Thanacha, Sasipapron, Sangthong, Donphon, Wimonrat)

Setler: 25-17, 25-17, 25-17

Süre: 60 dakika

Editör: Orhan Duman