Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Cem Garipoğlu'nun katlettiği Münevver Karabulut'un ailesinin başvurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı fethi kabir, yani mezarın açılması için karar verdi.

Cem Garipoğlu Mezar
Kararın bir örneği Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Başsavcılık ile mezarlıklar müdürlüğü arasında gerekli yazışmalar yapıldı.

Savcılık, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabrin bugün saat 11.00 itibariyle açılmasına karar verdi.

Mezardan Cem Garipoplu’nun kemik örneği alınarak, kimlik eşleşmesi yapılacak.

Cem-23

MEZARI AÇILDI

Savcı, polis, bilirkişi, adli tıp mezar başında yerini aldı. Cem Garipoğlu'nun mezarından örnek alınıyor.


Polis ekipleri mezarın bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda güvenlik amacıyla demir bariyerlerle tedbir aldı.

Gazetecilerin demir bariyerlerin arkasından çekim yapmasına izin verildi. Cem Garipoğlu'nun mezarına Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler geldi.

Çalışmalar çevredeki ağaçların temizlenmesi ve mezarın çevresine branda çekilmesiyle başladı.

Mezardaki çalışmalar Cumhuriyet savcısının gözetiminde sürüyor.

NE YAŞANMIŞTI?


Münevver Karabulut cinayeti 13 yıl önce Türkiye gündemine damga vurmuştu. Cem Garipoğlu tarafından öldürülen Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulunmuştu.

Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten sonra kaçmış cinayetten 197 gün sonra teslim olmuştu. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, cezaevinde 9 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istemiş ancak yargıdan bu talebe ret cevabı gelmişti.

Önce Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ardından Sulh Ceza Hakimliği, ardından ise Adalet Bakanlığı'na yapılan kanun yararına bozma başvuruları reddedilmişti.

Kaynak: Haber merkezi