Brezilya'da inanılmaz bir uçak kazası yaşandı.

Kaza,  Sao Paulo eyaletinin Vinhedo kentinde meydana geldi. 68 kişilik olduğu iddia edilen yolcu uçağı kontrolden çıktı ve süzülerek yere doğru inmeye başladı. Hızla yere iniş yapan yolcu uçağı adeta paramparça oldu. 

KAZA DOĞRULANDI

Brezilya havayolu şirketi Voepass kazayı doğruladı ve Brezilya'nın GloboNews televizyonu uçakta 62 kişinin olduğunu ifade etti.

Kazadan sonra olay yerine çok sayıdan itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.  Bölge sakinleri uçağın dönerek düştüğü anları kaydederken, görüntülerde kazanın ardından uçağın alev aldığı görüldü.

BİLANÇO NETLEŞTİ: 62 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Brezilya'da meydana gelen uçak kazasında bilanço netleşmeye başladı. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Sao Paulo eyaletine bağlı Vinhedo şehrinde yaşanan kazadan sonra yaptığı açıklamada, “Herkesin ayağa kalkmasını ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmasını rica ediyorum. Çünkü Sao Paulo'daki Vinhedo şehrinde 58 yolcu ve 4 mürettebat bulunan bir uçak düştü ve görünüşe göre hepsi hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, küçük çift motorlu yolcu uçağının Parana eyaletindeki Cascavel şehrinden Sao Paulo'ya doğru yola çıktığını belirtti. Uçağın yerel saatle 13.30 sıralarında sinyalini kaybettiği öğrenildi.

Brezilya Sivil Savunması tarafından yapılan açıklamada, uçağın düşerken bir binaya hasar verdiğini ancak binada kimsenin yaralanmadığını bildirdi. Voepass Hava Yolu tarafından yapılan açıklamada ise, “Kazanın nasıl meydana geldiği hakkında henüz bir doğrulama yok” ifadeleri kullanıldı.
 

Editör: Eray Erginbaş