İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kdz. Ereğli ilçesine yaptığı ziyarette, Kafkametler adlı kuru yük gemisinin mendireğe çarpıp battığını ve mürettebattan halen haber alınamadığını duyurdu. İlçe Kaymakamlığı binasında basın açıklaması yapan Bakan Yerlikaya, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Türkiye genelinde meydana gelen olaylara dair detaylı bilgiler verdi.


Bakan, 16 ilde gerçekleşen 1,611 ihbarın sonucunda meydana gelen olayları paylaşarak, 65 çatı uçuşu, 270 ağaç devrilmesi, 102 su baskını ve bin 150 diğer olayın yaşandığını belirtti. Diyarbakır ve Batman'da iki can kaybının olduğunu üzüntüyle ifade eden Yerlikaya, 50 kişinin yaralandığı durum için acil şifalar diledi.


Özellikle Zonguldak Karadeniz Ereğli'deki deniz kazalarına odaklanan Bakan, Kafkametler adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin batması ve mürettebatla irtibatın kesilmesi, Palada ve Sormonsky 45 adlı gemilerde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle henüz arama kurtarma faaliyetlerine başlanamadığını ancak ekiplerin hazır beklediğini ifade etti.


Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı'nın durumu sürekli takip ettiğini ve kamuoyuna düzenli bilgi verildiğini vurgulayarak, hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Ayrıca, kötü hava şartlarının etkilediği gemilerdeki mürettebat için dua ederken, tüm afetlerden korunma temennisinde bulundu.

Kaynak: iha-aa