Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinde kaybolan Narin Güran'ın günler sonra cansız bedeni bulundu. Olayda amca Salim Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklu olarak bulunurken anne ve baba ile aile fertlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Narin Şüpheli

Bugün akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran'ın kabrini ziyaret etti. Ardından bakanlar Valilik binasına geçti. Bakan Tunç ise Narin Güran cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar..

Yılmaz Tunç-2

"Cumhurbaşkanımız, konuyu il andan beri takip etti ve etmeye devam ediyor. Milletimiz katillerin bulunmasını beklemektedir. Narin'in canice öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Tüm deliller, bulgular ve tanık ifadeleri toplanmakta ve değerlendirilmektedir. Faillerin ortaya çıkarılması için her şey yapılıyor.

"KİMYASAL İNCELEME RAPORU BEKLENİYOR"

Toplam 267 kişinin ifadesi alınmıştır. Amca Güran ve Nevzat Bahtiyar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 22 şüpheli halen gözaltına olup yarın Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilecektir. Kimyasal inceleme raporu bekleniyor."


 

Kaynak: Haber merkezi