Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin gündemine oturan ve futbol dünyasını sarsan dolandırıcılık olayı ile birbiri ardına gelen sosyal medya fenomenlerinin tutuklanmasını hatırlattığı bugünkü konuşmasında sert bir dille eleştirilerde bulundu. 

“Daha çok faiz geliri elde etmek için tertip edilmiş fon ve finans oyunları, doymayan kursaklarının tahrikiyle milyon dolarlarını bu fonlara bağlayan tanınmış simalar, bunlara çanak tutan sahtekâr bankacılar, kurulan saadet zincirleri, saçlarına dolardan bukleler yapan şaibeli soytarılar gerçekten de milletimizde haklı bir öfkeye neden olmaktadır” diyen Bahçeli, yaşananların Türkiye’de haddinden fazla zarar verdiğini söyledi.

AA-20231114-32869227-32869225-MHP_TBMM_GRUP_TOPLANTISI (1)

MHP lideri, “Toplumsal arınma, siyasi aklanma ertelemez yükümlülüğümüzdür. Selin gidip kumun kalmasını beklemeye gerek yoktur. Zira selin verdiği zayiat tehlikeli düzeylerdedir. Türkiye bu kirliliğe daha fazla maruz kalmamalıdır. Burada önemli olan samimiyet, dürüstlük ve tutarlılıktır” dedi.

Öte yandan Bahçeli,CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Türkiye’de herkes eşittir, fakat Kürtler daha az eşittir" açıklamasına tepki gösteri. Bahçeli, "Açıklaması bölücü lügatin, terör üslubunun tıpkısının aynısıyla yansımasıdır. Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate alenen kıymak ve kast etmektir. Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır. Bu sefil iddia devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kesif bir saldırıdır ve suçtur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ/AA