Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını 11 Aralık'ta gerçekleştireceğini açıkladı. Işıkhan, asgari ücretin ekonomik, sosyal ve toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, bu süreçte Asgari Ücret Yönetmeliği'nin temel alındığını ve uluslararası standartlara uyumun önemli olduğunu vurguladı.

Yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları yarın başlayacak
Ayrıca, asgari ücretin belirlenmesinde işçi, işveren ve devlet temsilcilerinin görüşlerinin alındığı sosyal diyalog anlayışının önemine dikkat çekti. Işıkhan, belirlenecek asgari ücretin sadece bu ücret düzeyinde çalışanları değil, genel ücret düzeyini de etkilediğini ifade etti. Asgari ücretteki artışın istihdam, gelir dağılımı, fiyatlar genel düzeyi ve ekonomi politikaları üzerinde önemli etkiler yarattığını söyledi.


Yeni asgari ücretin detayları belli oldu

Bakan Işıkhan, hükümetleri döneminde asgari ücretin enflasyona ezdirmeme konusundaki kararlılıklarını sürdürdüklerini ve 2002'den bu yana net asgari ücretin nominal olarak 61 kat arttığını belirtti.


Yeni asgari ücretin detayları belli oldu
Yeni yılda asgari ücreti sosyal diyalog çerçevesinde işçi, işveren ve kamunun üçlü mutabakatıyla belirlemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA