Dün, Yunanistan'ın Leros Adası'nda denizde kaza geçiren Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve iş insanı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye'ye getirilmek üzere uçakla yola çıkarılıyor. Aile kaynakları, Vuslat Doğan Sabancı'nın tıbbi müdahalesinin devam ettiğini, ancak hayati tehlikenin bulunmadığını ve Leros'tan İstanbul'a doğru hareket ettiklerini ifade etti.

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında yatlarıyla tatildeyken yaşanan deniz kazası sonucu zodyak botlarıyla kayalıklara çarptılar. Kaza sonrası yaralanan çift, yakınlardan geçen bir tekne tarafından fark edilerek kurtarıldı. Ardından ilk yardım için adadaki hastaneye taşındılar ve daha sonra Bodrum'a götürüldüler.

Kazadan etkilenen Ali Sabancı, Leros'ta gerçekleştirilen ameliyatta dalağının alındığı belirtildi. İlk müdahale sırasında aort damarında zedelenme tespit edilen Ali Sabancı, yoğun bakıma alındı ve entübe edildi. Vuslat Doğan Sabancı ise ciddi yaralar aldığı açıklandı.

Ayrıca, kazadan kaynaklı yüz travmaları için Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı'ya Leros'ta ilk müdahale yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlikesi yok

Kaza anında, Ali Sabancı'nın botun içinde sıkıştığı, Vuslat Doğan Sabancı'nın ise başını botun ön cam bölmesine çarptığı belirtildi.

Aile kaynakları, Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlike taşımadığını ve tıbbi müdahalenin devam ettiğini belirtip, kendisinin Leros'tan İstanbul'a doğru hareket ettiğini açıkladı.

Bodrum Amerikan Hastanesi'nde ilk müdahalesi gerçekleştirilen ve dalağı alınan Ali Sabancı'nın sağlık durumu hala kritik seviyede olduğu ve İstanbul'a hava yoluyla nakledilmesinin planlandığı bildirildi.

Esas Holding'den açıklama

Esas Holding tarafından yapılan bildiride, çiftin 24 Ağustos'ta meydana gelen kazaya maruz kaldığı ve tedavilerinin halen sürdüğü, sağlık durumlarının titizlikle izlendiği ifade edildi.

t24
Editör: Funda Işık