Anadolu Ajansı’nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle çekilen “Son Akşam Yemeğifilminin galası Kanyon AVM’de gerçekleştirildi. Filmin gösterimi öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Onur Tuna, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak, “Aslında çektiğimiz filmde anlatmaya çalıştığımız konu, Cumhuriyet’in ömrünün bir ideoloji boyutunda sonsuza dek yaşayabilme ihtimal” dedi.

“AYRI BİR HEYECANDI”

Tuna, canlandırdığı “Mustafa Kemal” karakterinin bir kişi ama Atatürk’ün bir ideoloji olduğunu belirterek, “Biz hepimiz çocukluğumuzdan beri bu ideolojiyle büyüdük, bu şekilde harmanlandık. Oyuncu olarak böyle bir rolün bana gelmesi ayrı bir heyecandı, oynamak, role çalışmak ayrı bir heyecandı. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“GURUR DUYDUM”

Filmde Latife Hanım’ı canlandıran Pelin Akil,, Latife Hanım’ı oynamaktan dolayı gurur duyduğunu vurgulayarak, “Onu keşke daha önceden tanısaymışım, sadece ismen biliyordum. Ama hayatını araştırınca, Atatürk’e olan sevgisini, hayranlığını, aşkını okudukça çok çok etkilendim. İyi ki bu projenin içindeyim. Bence seyirciyi çok güzel bir film bekliyor ve uzun yıllar arkasından konuşulacak, çok uzun yıllar sonra açılıp, yeniden izlenebilecek bir film olacak” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: AA