Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu İstanbul'da zirveye taşıdı. İstanbul Valiliği ile Fatih Belediyesinin ev sahipliğinde Yenikapı’da düzenlenen etkinlikte, SOLOTÜRK’ün sergilediği akrobasi performansı izleyicileri büyüledi. F-16 savaş uçaklarının etkileyici manevraları, 27 dakika süren gösteriyle büyük ilgi gördü.

İstanbul Valisi Davut Gül, 1'inci Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, askeri ve siyasi temsilciler, vatandaşlarla birlikte bu görkemli etkinliği izledi. SOLOTÜRK’ün etkileyici manevraları, vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi ve sosyal medyada geniş bir yankı buldu.

SOLOTÜRK’TEN BAŞKAN TURAN’A ZİYARET

Türk Hava Kuvvetleri’nin gururu, F-16 akrobasi timi SOLOTÜRK gösteri pilotları Hv. Plt. Binbaşı Yasin Dikkule ve Hv. Plt. Binbaşı Murat Bakıcı ile SOLOTÜRK ekibi 30 Ağustos Zafer Bayramı özel gösteri öncesinde ise Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan’a ziyaret gerçekleştirmişlerdi. 

SOLOTÜRK NEDİR? 

SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetleri 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı, F-16 savaş uçakları kullanarak hava akrobasisi yapan bir akrobasi ekibidir. 14 Ocak 2010 tarihinde Binbaşı Murat Keleş, Yüzbaşı Fatih Batmaz ve Yüzbaşı Sedat Yalın Ahbab'ın kurucu ekip üyeleri olarak seçilmesiyle kurulmuştur. Takım ilk gösterisini Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. yıl etkinlikleri sırasında 15 Nisan 2011 tarihinde Ankara'daki Akıncı Hava Üssünde sergiledi.

Kaynak: YASEMİN COŞKUNÖZ