Ukrayna İnsan Hakları Ombudsmanı, Rus güçlerinin Kursk sınır bölgesinde dokuz Ukrayna askerini infaz ettiği iddialarını kınadı. Dmytro Lubinets, iddialarla ilgili olarak Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç'a mektup yazdığını ve Moskova'yı "savaşın tüm kurallarını ve geleneklerini" ihlal etmekle suçladığını söyledi.

DRONE GÖRÜNTÜLERİ

Açıklamalar, Ukraynalı insan hakları örgütü DeepState'in, ölü askerleri gösterdiği iddia edilen drone görüntülerini yayınlamasının ardından geldi. Rusya'daki yetkililer henüz iddialar hakkında yorum yapmadı.

YÜZ ÜSTÜ YATIYORLARDI

DeepState tarafından yayınlanan görüntülerde, Ukraynalı askerlerin iç çamaşırlarına kadar soyulmuş şekilde Kursk'taki bir tarım arazisinde yüz üstü yattıkları görülüyor. BBC görüntüleri bağımsız olarak doğrulayamadı.

TOPLAM 93 ASKER

Dmytro Lubinets, "Bu eylemler cezasız kalmamalı ve düşman tüm sorumluluğu üstlenmelidir. Uluslararası toplum bu tür suçlara göz yummamalı!" dedi. Bu ayın başlarında Başsavcılık, Rus güçlerinin çatışmanın başlangıcından bu yana 93 Ukraynalı askeri infaz ettiğini belirtmişti.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül