Soğuk algınlığı: Klasik soğuk algınlığı semptomları arasında burun akıntısı, hapşırma, boğaz ağrısı ve hafif öksürük yer alıyor. Ateş olabilir, ancak daha az yaygın olma eğilimindedir. Kas ağrıları ve yorgunluk da olabilir, ancak bunlar genellikle hafiftir.

KAMYON GEÇMİŞ GİBİ

Grip: Grip; burun semptomları, boğaz ağrısı veya öksürüğü de içerebilir. Ancak soğuk algınlığının aksine, grip semptomları genellikle aniden ortaya çıkar. Bir gün uyandığınızda korkunç bir baş ağrınız varsa, üzerinizden kamyon geçmiş gibi hissederseniz, ateşiniz çıkarsa, bunun soğuk algınlığından çok grip olma ihtimali daha yüksektir.

BİR TEST YAPTIRIN

COVID: COVID'i diğerlerinden ayıran bazı semptomlar arasında tat/koku kaybı, mide bulantısı, kusma veya ishal bulunur. Hem grip hem de COVID, yüksek ateşler ve ağrılarla tüm vücudu etkileme eğilimindedir. Ancak hafif bir COVID veya grip vakası, sıradan bir soğuk algınlığına benzeyebilir. Anlaşılması biraz zor olabilir. Bu yüzden emin olmanın en güvenli yolu bir COVID testi yaptırmaktır.

ATEŞ VE AĞRI OLMAMALI

Mevsimsel alerjiler: Alerjilerde; hapşırma, burun akıntısı ve tıkanıklık yaşayabilirsiniz. Ancak ateş veya kas ağrılarınız varsa alerji değildir. Uzmanlar, sıkıntı yaşadığınız durumlarda doktora gitmenizi öneriyor. Kendi kendinize asla teşhis koymayın.
 

Muhabir: Lila Okyanus