El Salvador'da çetelerle mücadele kapsamında, ülkenin çeşitli cezaevlerinden 2.000 mahkum, Tecoluca kasabasındaki "mega hapishane" olarak bilinen yeni tesisine nakledildi.


rr

Devlet Başkanı Bukele, bu olayı sosyal medya hesabından paylaşarak asker ve polise teşekkür etti ve hapishanenin çetelerle mücadelede sembolik bir rol üstleneceğini vurguladı.


www

 

Bukele, "Orada, halkımıza karşı işledikleri suçların cezasını çekecekler. Dış dünya ile iletişimleri kesilecek ve dışarıdaki adamlarına suç işlemeleri için talimat verme imkanı olmayacaklar" dedi.

e

Paylaşılan videolarda, çete üyelerinin beyaz şortlar ve yalınayak bir şekilde gardiyanlar eşliğinde nakledildiği görülüyor. Ülkede, 27 Mart 2022'de ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) sonrasında 80.000'den fazla kişi gözaltına alındı. Mega hapishanenin tamamlanmasından bu yana 10.000'den fazla çete üyesinin nakledildiği belirtiliyor.

eee

San Salvador'a 74 kilometre mesafedeki Tecoluca kasabasında bulunan ve 166 hektarlık bir alana yayılan hapishane, Amerika kıtasının en büyüğü olarak nitelendiriliyor. "Terör Muhafaza Merkezi" olarak adlandırılan bu yüksek güvenlikli tesis, Devlet Başkanı Bukele tarafından açılmıştı.



qq
Hapishanede, 250 polis, 600 asker ve çok sayıda gardiyan görev yapıyor ve mahkumların çelik saç ranzalarda yatsalar dahi birbirleriyle iletişim kurmalarına izin verilmiyor. Ülkenin diğer cezaevlerinin toplam kapasitesi ise yaklaşık 30.000 kişi olarak kaydediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA