Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek, partisinden istifa ettiğini ve görevine bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğini duyurdu. Hakkında 2 Ağustos'ta DEM Parti tarafından disiplin soruşturması başlatılan İpek, yaptığı yazılı açıklamada kendisine bir kumpas kurulduğunu öne sürdü.

İpek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Kızıltepe halkı; benim üzerimden oluşturulan kirli bir komployla kamuoyunu meşgul eden art niyetli bir durum yaşandı. Bu kumpasın partime zarar vermemesi adına üyesi olduğum Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden istifa ettiğimi açıklıyorum. Belediye başkanlığı seçim sürecinde verdiğim sözlerin sorumluluğunu yerine getirmek için bağımsız bir belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Şehrimizin öncelikli ve hayati sorunlarına birlikte çözüm arayarak, hepinizin desteğiyle güzel bir Kızıltepe yaratmayı umut ediyorum." 

SEKS KASETİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz hafta içerisinde Zeyna İpek'in olduğu iddia edilen bir seks videosu sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu. Video sonrası DEM Parti bir açıklamda bulunmuştu. DEM Parti'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek'e dair Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuza ulaşan şikâyet ve belgelerden partimizin program, ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlarda bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle kendisiyle ilgili disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Kısa sürede sonuçlandırılacak olan disiplin soruşturmasının sonuçları kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır"

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA