Ağustos ayının başında ülke genelindeki isyanların patlak vermesiyle birlikte siyahi İngilizler arasında endişe yayıldı. Şiddet, genç kızlara yönelik ölümcül bir bıçaklı saldırı hakkındaki yanlış bilginin internette yayılması üzerine görünüşte Müslümanlara, göçmenlere ve polise yönelikti. Ancak, siyahi toplumu sarsan çok daha geniş bir tehdide dönüştü.

ANNEM DIŞARI ÇIKMASIN

Yazılım geliştiricisi Natalie Foster, "Annem Harrow'da yaşıyor, bu yüzden kardeşime onun hiçbir yere gitmemesini söyledim" dedi. Hedefler çoğunlukla göçmenlik avukatlarının ofisleri ve göçmenlik merkezleriydi ancak şiddet daha geniş kapsamlıydı.

1960'LAR GİBİ

Ülke genelinde siyahi insanlara saldırılan videolar da dolaştı. Afrikalı ve Karayiplilere destek veren bir yardım kuruluşu olan Sistah Space'in CEO'su Ngozi Fulani, "Siyahiler ve azınlıklar tarihte büyük saldırılara maruz kaldı. Sanki 1960'lara geri dönmüşüz gibi hissediyoruz" dedi. 

EVLERİNE GİTTİLER

Sistah Space, Doğu Londra'daki dükkanın pencerelerini tahtalarla kapattı. Aşırı sağcı isyancıların kendilerine doğru geldiğini öğrenince de çalışanlar evlerine gönderildi. Diğer dükkanlar, ofisler ve sağlık merkezleri de erken kapandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ