Batı Virjinyalı bir çift; insan kaçakçılığı, çocuk ihmali, zorla çalıştırma ve daha fazlasıyla suçlanıyor. Savcıların iddiasına göre; siyahi çocukları zorla çalıştırmak ve köle olarak kullanmak için evlat edindiler. 16 maddelik iddianameye göre; Jeanne Whitefeather (62) ve Donald Lantz (63), evsiz ve savunmasız gençlere özellikle ırkları nedeniyle böyle davrandı. Hakim Maryclaire Akers, iddianameyle ilgili olarak, "Burada iddia edildiği gibi bu çocukların ırkları nedeniyle hedef alınması ve temelde köle olarak kullanılması, kesinlikle insan hakları ihlaline giriyor" dedi.

AHIRDA YAŞIYORLARDI

Whitefeather ve Lantz, hapishane kayıtlarına göre; Kanawha County'deki Güney Merkez Bölge Hapishanesi'nde 500.000 dolar kefaletle tutuluyor. İkisi de suçsuz olduklarını iddia ettiler. Kanawha County şerif yardımcıları, çocukları çiftin evinde yapılan bir refah kontrolü sırasında buldu. Mülkteki bir ahıra zorla girdiklerini ve orada küçük bir odada iki çocuk bulduklarını söylediler. Şerif departmanı o dönemde yaptığı açıklamada, "Çocukların ahırdan kendi başlarına çıkma imkanı yoktu. Suları yoktu, banyo imkanları yoktu... Açıkça yeterli hijyenik bakım ve yiyecekten mahrum bırakılmışlardı" satırlarına imza atmıştı. Daha sonra ana evin içinde tek başına kilitli bir küçük çocuk bulduklarını ifade ettiler.

AÇIK YARALARI VARDI

İddianameye göre, ahırda bulunan 14 ve 16 yaşlarındaki iki çocuk, bulunduklarında yaklaşık 12 saat boyunca içeride kilitli kaldıklarını ve çıplak beton zeminde uyumaya zorlandıklarını söyledi. Mahkeme belgelerinde, 14 yaşındaki çocuğun "çıplak ayaklarında açık yaralar olduğu belirtildi. Donald Lantz, saatler sonra 11 yaşında bir erkek çocukla birlikte eve geldi ve polisleri, çiftin arkadaşlarıyla birlikte kalan 6 yaşındaki bir kız çocuğuna götürdü.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül