Nijerya'da bir yaban hayatı parkından firar eden sırtlan, muhtemelen Jos kentinde bir yerlerde dolanıyor. Eyalet kurulu, endişeli bölge sakinlerine drone ve korucuların hayvanı aradığı konusunda güvence verdi. Sırtlanın, Jos Yaban Hayatı Parkı'ndan nasıl kaçtığı henüz bilinmiyor. Ancak firar öncesinde bir kafeste kaldığı belirtildi.

GÖRDÜKLERİNDE KAÇIYORLAR

BBC'ye konuşan bir hayvanat bahçesi çalışanı, sırtlanın insanlara saldırma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Ülkenin kuzeyindeki Kano Hayvanat Bahçesi'nde görevli olan Abba Gandu, "Sırtlanlar, insanlardan çok korkarlar. Saldırmaktansa kaçmaya daha meyilli olurlar. Normalde korktukları zamanlarda kakalarını yapıyorlar. İnsanlar sonunda ona ulaştığında da aynı şeyin olacağını düşünüyorum" dedi.

KORKU İÇİNDELER

Ancak Jos'taki birçok insan hala korku içinde. Bölge sakini Hamisu Bala, BBC'ye yaptığı açıklamada, özellikle yaban hayatı parkı çevresinde yaşayan kişilerin, sırtlanla karşılaşmaktan endişe duyduklarını söyledi. Yaban hayatından kaçışlar Nijerya'da yeni bir şey değil.

BENZER VAKALAR GÖRÜLDÜ

2015 yılında da aynı parktan kaçan dört yaşındaki bir aslan vurularak öldürülmüştü. Polis, aslanın kafesine geri döndürülmeye çalışılırken saldırganca davrandığını ve kimseye zarar veremeden öldürüldüğünü açıklamıştı. Yakınlardaki Kano eyaletinde 2019'da ulusal bir fuara katıldıktan sonra yine bir aslan firar etmişti. Saatler süren aramanın ardından bulunmuştu.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ