Sırt ağrısı sorununun endişe verici olduğunu gösterebilecek belirtiler şunlardır: Yürümeyi veya günlük aktiviteleri yapmayı zorlaştıran şiddetli ağrı. Sırt ağrısıyla birlikte ateş. Düşme veya araba kazası gibi yakın zamanda yaşanan travma. Bacaklarda uyuşma veya güçsüzlük...

MUTLAKA DOKTORLA KONUŞUN

Bitkisel takviyeleri veya bazı ilaçları denemeden önce mutlaka doktorunuzla görüşmeniz gerekiyor. Burada tıbbi rehberlik almak esastır. Sırt ağrısı, bazen sınırlı hareket kabiliyetine ve günlük aktiviteleri gerçekleştirmede zorluğa yol açabilen yaygın bir sağlık sorunudur.

YAŞAM TARZI DEĞİŞİKLİĞİ

Bazı ilaçlar; ağrı, şişlik ve sertliği yönetmenize yardımcı olabilir. Yaşam tarzı değişiklikleri, buz ve ısı terapileri, stresi azaltma, duruşu yönetme ve sigarayı bırakma da çok önemlidir.

CERRAHİ OPERASYON

Sırt ağrısı için hareket şarttır. Egzersizi günlük rutininize dahil edebilir veya sağlık uzmanınızdan fizik tedaviye sevk isteyebilirsiniz. Evde uygulanan terapiler sırt ağrınızı yönetmeye yardımcı olmazsa veya şiddetli hale gelirse, bir sağlık uzmanına başvurun. Sağlık uzmanınız, ilaçlar da dahil olmak üzere ek tedaviler önerebilir. Sırt ağrısı için ek terapiler arasında akupunktur yer alabilir. Diğer tedaviler başarısız olduğunda cerrahi operasyon düşünülebilir.
 

Muhabir: Lila Okyanus