Kosova ve Sırbistan arasında tansiyon, bugün meydana gelen saldırıyla yükseldi. Sırbistan sınırı yakınındaki Banjska köyünde yaklaşık 30 saldırgan bir köye saldırdıktan sonra bir manastıra barikat kurdu. Kosova polise ve Sırp saldırganlar arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru hayatını kaybetti. Daha sonra 3 Sırp saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi. 

Kosova Başbakanı Albin Kurti yaptığı açıklamada,saldırganlara Kosova polisine teslim olmaları çağrısında bulundu.

ASKERİ GEÇMİŞLERİ OLABİLİR

Sırp grubun Kosova polisine el bombası ve omuz üzerinden atılan füzelerle saldırdığı, ateşli silahlara sahip oldukları belirtildi.Kosova polis yetkilisi Veton Elshan, verdiği demeçte, "Üniformalı ve silahlı insanları görebiliyoruz... Onlar bize ateş ediyorlar, biz de karşılık veriyoruz. Onların askeri ve polis kökenli profesyoneller olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Manastırın içindeki rahip ve saldırgan böyle görüntülendi.

RAHİPLER TAPINAĞA SAKLANDILAR

Raska-Prizren Piskoposluğu'ndan yapılan açıklamada, rahiplerin ve hacıların güvenlik nedeniyle kendilerini manastırın tapınağına kilitlediklerini söyleyerek, "Silahlı maskeli adamlar avluda dolaşıyor ve ara sıra silah sesleri duyuluyor" denildi.
Avrupa Birliği'nin (AB) dış politika sorumlusu Josep Borrell, "çirkin saldırı" olarak adlandırdığı olayı kınadı ve sorumluların adalet önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Ancak Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, açıklamasının Kosova polisine destek ifade etmediği ve saldırganlara 'terörist' demediği gerekçesiyle  Borrel'i eleştirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ