Paris 2024 Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım final mücadelesinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı. Sosyal medyada büyük ilgi gören Dikeç, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Ortaokul ve lise yıllarında güreşi bıraktıktan sonra tesadüfen başladığı atıcılık sporunda büyük bir başarıya imza attığını belirten Dikeç, "Cumhuriyet tarihinin ilk olimpiyat madalyasını ülkemize kazandırdık. Bunun mutluluğu tarif edilemez," dedi.

AW263919_02

"Başarı Her Yerde Dikkat Çekiyor"

Dikeç, sosyal medyada yapılan yorumlar hakkında, "Başarı dünyanın neresinde olursanız olun dikkat çekiyor. Bir Türk olarak böyle başarılardan elde edilen olumlu sonuçlar beni ve ülkemizi çok mutlu ediyor," şeklinde konuştu.

AW263919_03

"Sırp Sporcu’dan İlginç Mesaj"

Gümüş madalyanın ardından birinci olan Sırp sporcudan aldığı ilginç mesajı paylaşan Dikeç, "Sırp sporcu bana olimpiyattan iki gün sonra mesaj attı. 'Dikeç, altın madalyayı biz mi aldık, siz mi aldınız? Anlayamadım. Benim ülkemde de sen bir numarasın,' dedi. Bu tür mesajlar güzel duygular uyandırıyor," ifadelerini kullandı.

AW263919_04

"Eli Cebimde Atış Yapmamın Nedeni"

Paris 2024 Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Yusuf Dikeç, atış pozisyonundaki elini cebinde tutmasının nedenini açıkladı. Dikeç, "Eli cebimde tutmam, vücudumu daha stabil tutmak için. Attığımız hedef çok hassas ve böyle rahat durmak gerekiyor. 15 yıl önce dünya şampiyonu olduğumda da yine aynı pozisyondaydım, değişen bir şey yok," dedi.

"Ekipman Kullanımıyla İlgili Eleştiriler"

Ekipman kullanmaması konusunda gelen eleştirilere yanıt veren Dikeç, "Federasyonumuzun ekipman ve silah konusunda hiçbir eksiği yok. Kendi rahatlığım için ekipman kullanmıyorum. İki gözü açık atıyorum ve bu, benim için yeterli," şeklinde konuştu.

AW263919_07

"Gündem Yine Spor Olacak"

Sosyal medyada Elon Musk ile yaşadığı diyalog ve İstanbul ziyaretine dair yorumlarda bulunan Dikeç, "Ülkemi ön plana çıkarmak için bu başarıyı elde ettim. İstanbul'a geldiğinde gündemin spor olacağını düşünüyorum. Zamanla netleşir," dedi.

"Gençlere İlham Kaynağı Oluyoruz"

Atıcılığa olan ilginin arttığını vurgulayan Dikeç, "Başarılarımız gençlere ilham kaynağı oluyor. Örneğin, Kahramanmaraş'ta 30 aile çocukları için atış sporuna başlamak istiyor. Bu tür dönüşler bizi mutlu ediyor," ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA