(link https://www.yahoo.com/news/serbias-president-talks-putin-vows-164649116.html




Sırbistan, Batı'nın baskılarına rağmen Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulamayı reddetti. Sırbistan lideri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada net ifadeler kullandı.
DAHA DA GELİŞECEK
Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Instagram'da yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iki yıldan uzun bir süre sonra yaptığı ilk görüşmenin, Rusya ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin ve güvenin daha da gelişmesine yardımcı olacağına inandığını söyledi.
BİZİM İÇİN İYİDİR
Vucic, "Uzun zamandır birbirimizi tanıyan insanlar olarak, dostlar olarak konuştuk. 10 dakikalık görüşmede Batı yanlısı liderlerden de bahsettik" dedi. Vucic, Putin'in "Sırbistan için iyi olan Rusya için de iyidir, Sırplar için iyi olan Ruslar için de iyidir" dediğini aktardı.
EGEMEN BİR ÜLKEDİR
Cumhurbaşkanı, Putin ile görüşmesi sebebiyle Batı'dan eleştiri beklediğini söyledi ancak "Sırbistan kendi kararlarını veren egemen bir ülkedir" ifadesini kullandı. Ayrıca Rusya'ya Sırbistan'a uygun fiyatlarla yeterli miktarda gaz sağladığı için teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ