Sınır Devriyesi'nin ABD'nin güney sınırındaki birincil gözetleme sisteminde yer alan kameralarının yaklaşık üçte biri bozuk... Ekim ayı başında gönderilen bir iç yazışmaya göre; çalışmıyorlar. Bu durum, sınır görevlilerini yasa dışı göçmen geçişleriyle mücadelede önemli bir araçtan mahrum bırakıyor.

ÖNEMLİ ETKİLER

NBC News tarafından elde edilen bir Sınır Devriyesi yazısında, "Ülke çapındaki sorun, Sınır Devriyesi operasyonları üzerinde önemli etkilere sahip" cümlesi dikkat çekiyor. Büyük çaplı kesinti, ABD-Meksika sınırındaki gözetleme kulelerine yerleştirilen 500 kameranın yaklaşık 150'sini etkiliyor.

TEKNİK SORUNLAR

Muhtıraya göre; bunun nedeni "birkaç teknik sorun"du. İsimlerini vermek istemeyen yetkililer, eski ekipmanları ve tamamlanmamış onarım sorunlarını suçladı. Kamera sistemleri, 2011'den beri yüzlerce ajan bulundurmak zorunda kalmadan geniş alanları denetlemek için kullanılıyor.

TALEPLER FAZLA

Kameraların ne zaman çalışmayı bıraktığı belli değil! İki Gümrük ve Sınır Koruma görevlisi bu ay bazı onarımların yapıldığını ancak kamera onarımları için hala 150'den fazla bekleyen talep olduğunu söyledi. Görevliler, kırık kameralar nedeniyle Sınır Devriyesi tarafından görülemeyen bazı alanlar olduğunu söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ