Rus gümrük görevlileri, karavanında sakladığı yaklaşık 13 kilogram saf altınla Estonya-Rusya sınırından geçmeye çalışan bir Alman vatandaşını gözaltına aldı. Yetkililer, 58 yaşındaki adamın toplam değeri 1 milyon doları aşan 21 külçe altını beyan etmediğini söyledi.

ŞU AN EV HAPSİNDE

Batılı bir şirketin damgasını taşıyan altın külçeleri, adamın kişisel eşyaları arasında yapılan aramada keşfedildi. Altını nasıl elde ettiği henüz belirsiz. Gümrük beyanına göre; adam ilk etapta ev hapsine alındı.

YARDIM TEKLİF EDİLDİ

Stratejik öneme sahip malları kaçırmaktan yargılanacak şahıs, suçlu bulunması halinde beş yıla kadar hapis ve para cezasına çarptırılabilir. Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, dpa'ya davadan haberdar olduklarını belirtti. St.Petersburg'daki Başkonsolosluğun, Alman adama yardım teklif ettiğini söyledi. Daha fazla ayrıntı vermedi.

TUTUKLU DEĞİŞİMİ

Moskova yakın zamandaki bir tutuklu değişiminde birkaç Alman vatandaşını serbest bıraktı. Bunların arasında şubat ayında St.Petersburg havaalanında valizinde esrar bulundurduğu için tutuklanan bir adam da vardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ