Sinan Ateş davasında savcı, üç sanık için beraat talep etti, ancak bu talepler reddedildi. Duruşma 30 Eylül’e ertelendi. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki 6'ncı duruşmaya sekiz koruma polisi eşliğinde katıldı.

Sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay adli kontrol şartıyla tahliye edilirken; Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, tetikçiyi Ankara'ya getiren Aşkın Mert Gelenbey, Mustafa Can Çolak, Çağlar Zorlu, tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici Doğukan Çep, MHP'li avukat Serdar Öktem ve Mustafa Uzunlar tutuklu olarak yargılanıyor.

Tolgahan Demirbaş'ın dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasına ilişkin yapılan şikayet ve MHP yöneticilerinin de dahil olduğu 17 şüpheli hakkındaki soruşturma dosyasının birleştirilme talebi reddedildi.

Olayın geçmişine dair, Sinan Ateş 30 Aralık 2022’de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 22 kişi hakkında dava açılmıştı. İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13'ten 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş için cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Özyağcı'nın "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaş'ın ise "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Sanıkların "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'ten 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Eski cinayet büro amiri Aykal’ın ise kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin etmesi nedeniyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ