Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili olarak açılan davanın ilk duruşması bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor. Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonunda gerçekleştirilecek.

Davanın yüksek kamuoyuna ve siyasi arenaya yansıması bekleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da duruşmayı takip etmesi öngörülüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında yaptığı açıklamada, “1 Temmuz’dan itibaren deliller mahkemede tartışılacak ve bağımsız yargımız adaleti tecelli ettirecektir” dedi. Tunç, cinayet dosyasının kamuoyunda geniş bir yer bulduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

 “Dava Sürecine Sadece Avukatlarımız Katılacak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, cinayet davasına yalnızca MHP’nin avukatlarının katılacağını açıkladı. Bahçeli, “Dava sürecinde partimizi ve Ülkü Ocaklarını ilişkilendirmeye çalışanlar olacaktır. Ancak, bu davaya sadece avukatlarımız katılacak, kimse orada bulunmayacak” şeklinde konuştu.

Sinan Ateş’in Eşinden Duygusal Paylaşım: “Ya ‘Bismillah!’ Ya da ‘Ruhuna El Fatiha!’”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, dava öncesinde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Unutulmasın ki bu sürecin sonunda ya bir doğum mucizesine ya da bir defin törenine şahit olacağız. Ya ‘Bismillah!’ diyeceğiz ya da ‘Ruhuna El Fatiha!’” ifadelerini kullandı.

22 Sanık için Ağır Cezalar Talep Ediliyor

Cinayetle ilgili hazırlanan iddianamede, tetikçi Eray Özyağcı, olay yerine getiren Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, suçu organize ettiği öne sürülen Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a da azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar ise suça yardım etme suçlamasıyla yargılanacak.

İddianamede, cinayeti gerçekleştiren sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt için tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Suçun azmettiricisi olarak gösterilen Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’a da aynı suçtan ceza isteniyor. Diğer sanıklar, cinayete yardım etmekle suçlanarak hapis cezası talebiyle karşı karşıya.

Sinan Ateş Cinayeti Davasında İlk Duruşma Başlıyor

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün Ankara’da yapılacak. 22 sanığın yargılanacağı davada, önemli siyasi figürlerin ve kamuoyunun dikkatli bir şekilde süreci takip etmesi bekleniyor.Sinan Ateş cinayetinin yargı süreci bugün başlıyor. Dava kapsamında 22 sanık mahkemede yargılanacak ve önemli siyasi isimlerin de duruşmayı takip etmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ