Ankara’da silahlı saldırı sonucu ölüdürülen Sinan Ateş’in 3. duruşması bugün devam ediyor. Duruşmaya katılan gazeteci İsmail Saymaz duruşmadan kritik bilgileri aktardı ve cinayetin azmettiricisi tutuklu Doğukan Çep’in kendisine kafa salladığını ve ardından “Seninle görüşeceğiz” dediğini belirtti.

Katıldığı programda konuşan Saymaz, 'Ben duruşmadayken Doğukan Çep kafasını gözünü sallayarak gülerek tehditkar bir bakış atmıştı. Kafasını sallayarak bana torbacı dedin gibi bir şey demişti. Tetikçi Eray Özyağcı da kafasını gözünü sallamıştı. Sonra Suat Kurt, bulunduğu yerden adımı vererek bağırmıştı.

Fatih Altaylı'nın 'hayatta mısınız, ses verin' çağrısına Servet Yardımcı’dan yanıt! Fatih Altaylı'nın 'hayatta mısınız, ses verin' çağrısına Servet Yardımcı’dan yanıt!

Bugün de duruşmaya gittim, salona girerken kafasını sallayıp gülerek Seninle görüşeceğiz dedi. Salona ben geç girdim beni bulamayınca diğer gazetecilere öpücük atmış. Artık tehditin boyutu alaycılığa vardırıldı. Akıl alır gibi değil.

Bu arada orada olan başkaları da aynı tehditkar tutumu sürdürüyor. Özellikle bana karşı ve gazetecilere karşı ya da duruşmayı izleyen başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere diğer siyasetçilere karşı. Ben böyle bir cüret böyle bir özgüven görmedim.' şeklinde konuştu. 

Kaynak: DEMET SAROVA