Mehmet Şimşek AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti üst düzey yöneticilerine yaptığı sunumda Türkiye'deki asgari ücretin gelişmekte olan ülkeler arasında yüksek olduğunu vurguladı. Ancak Şimşek, Almanya, Danimarka, Fransa gibi gelişmiş OECD ülkelerine dair bir açıklama yapmadı.

Gelişmiş ülkelerle kıyaslamadı

Sunumda ortalama asgari ücretle çalışanların sayısı yüzde 50'nin üzerinde olmasına rağmen o oranlara ilişkin de bir bilgiye rastlanmadı. Şimşek, çalışanların yüzde 60'ına yakının asgari ücretle çalıştığı Türkiye'deki asgari ücretin Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Rusya'dan fazla olduğuna dikkat çekti.

Mehmet Şimşek AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti üst düzey yöneticilerine yaptığı sunumda asgari ücretle ilgili şunları söyledi:

"Asgari ücretle ilgili Avrupa ve OECD ortalamasını aldığında aslında rakamların birbirine yakın olduğunu ancak insanların neden mutsuz olduğu ile ilgili konuda şunu belirtti tamamen gelir dağılımı bozulduğu için insanlar mutsuz ve şikayet ediyor.

gaeuftbxgaah3js.jpg

Ne olursa olsun gelir dağılımını düzeltmemiz lazım. Gelir dağılımı düzelirse insanların mutsuzluğu da şikayet etmesi de sona erecektir."

Kaynak: HABER MERKEZİ