Mısır'ın Minya kentindeki 3.500 yıllık bir mezarlıkta bulunan tabut olay yarattı. Buradan çıkarılan mumyaların, M.Ö. 1550'den M.Ö. 1069'a kadar Yeni Krallık'ın üst düzey yetkililerine ve rahiplerine ait olduğuna inanılıyor.

Mumyanın tabutu geçen yıl aralıkları Mısır'ın Minya yapabileceğiki 3.500 yıllık bir mezarlıkta keşfedildi. Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı

thearcheologist.org'a göre; dönemin tabutlarında ölen kişinin ayrıntılı oymaları ve resimleri, ölümden sonraki yaşamda bu kişilere yardım etmek için kullanılan büyüler yer alıyor. Yakın zamanda ortaya çıkarılan tabutlardan birinin üst kapağında yer alan çizimler ise ortalığı karıştırdı.

"Simpsonlar"daki olayların tahmin edilmesiyle tanınır. Artık geçmişteki bir olayla ilişkilendiriliyor. TİLKİ

BİR KİŞİ YORUM YAPINCA!

Sosyal medyada bir kullanıcı, bu çizime "Marge Simpson?" şeklinde yorum yapınca, arkasından binlerce kişi geldi! Söz konusu tabutun Ashmunein'deki Djehouti Baş Rahibi'nin kızı Tadi Ist'e ait olduğu söyleniyor. Antik Eserler Yüksek Konseyi, "Bu şimdiye kadar nadir görülen ve önemli bir sahne" açıklamasıda bulundu. Keşif, genellikle "Altın Çağ" olarak adlandırılan Yeni Krallık dönemindeki eski Mısır'ın gömme uygulamaları, sanatı ve kültürü hakkında daha fazla bilgi sağlıyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL