Sosyal medya üzerinden sohbet videoları paylaşan ve soruları yanıtlayan Fazlı Tonar en son toplumdaki fakirliğin sebeplerinden birinin 'çıplak yatmak' olduğunu söyleyen videosuyla dikkat çeken ve gündem olan Tonar bu defa erkeğin nasıl giyinmesi ile ilgili konuştu. 

Erkeklerin de tesettüre uygun giyinmesi gerektiğini belirten Tonar, "Erkeğin en öenmşi tesettürü gözleridir." dedi. 

Sık sık Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı söylemleri ile gündeme gelen Halil Konakçı da geçen haftalarda 'Tesettür erkeklere de farzdır.' demişti.

Ekran Resmi 2024 06 14 16.08.54

"ARKADAKİ ADAMIN MİDESİ KALKIYOR"

Konakçı, konuşmasında; 'Görüyorum 5 vakit namaz kılan gençler, benim içime giydiğim içlik donla geziyorsunuz. Dapdar bir pantolon giyiyor, her şey meydanda... Sonra da hanımlar tesettüre girsin... Düşük bel pantolan giymiş, secdeye gidiyor... Yarabbi çatal, bir şey tövbe estağfurullah... Arkadaki adamın midesi de kalkıyor, namazı da bozuluyor...' ifadelerini kullandı. Babet çoraplarına değinen Halil Konakçı; 'Çoraplarınız bile dümdük bir şey oldu, ne onlar öyel ya... Patiğin de küçüğü... Ne oldu erkeklere ne oldu... Şalvar giyme ama taytla da gezme abi... Donla namaz kılıyorsunuz, yapmayın...' şeklinde uyarılarda bulunmuştu. 

Muhabir: SERKAN BAYAR