İBB Müjdat Gürsu Stadı’nda oynanan maça iki takım da istekli ve arzulu başladı. İlk dakikalardan itibaren Silivrispor özellikle ikinci bölgede rakibine üstünlük kurarak oyunu rakip sahaya yıktı. Prese cevap veremeyen konuk ekip oyunu kendi sahasında kabul etmek zorunda kaldı. Ev sahibi ekip kurduğu baskının meyvelerine de erken almaya başladı. Mavi kırmızılılar 28. Dakikada Ertuğrul Yıldırım’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Fatsa Belediye kendine gelmeden Silvrispor 34. Dakikada Tugay Keleş’in jeneriklere geçecek güzelikteki golüyle 2-0 öne geçti. Silivrispor golden sonra ilk yarının son düdüğü çalana kadar baskısını devam ederek dalga dalga rakibinin üstüne gitti. 


Maçın ikinci yarısı da aynı görüntüde başladı. Oyunu kendi sahasında kabul eden konuk ekip uzun süre sadece savunmada kaldı. Silivribpor bu bölümde sayısız fırsatlar yakalamasına rağmen fişi çekecek golü bulamadı. Kalesinde de zaman aman önemli tehlikeler atlatan Silivrispor son bölümde oyuncu değişiklikleriyle de geri çekilerek skoru tutmak istedi. Fatsa Belediyespor’un 81. Dakikada Tayfun Tatlı’nın yerine Muhammet Burak Çelik’i oyuna dahil etmesiyle birlikte maçın da çehresi değişti. Geçtiğimiz sezon Kütahya Belediyespor’dan tanıdığımız, ön çapraz bağlarının kopmasıyla da 8 ay sahalardan uzakta kalan deneyimli önlibero oyuna girdikten sonra yaptığı presle hem savunma kısmında hem de hücum kısmında tam bir dinamo gibi çalıştı.


Silivrispor için dönüm noktası ise skor 2-0’ken ikinci golün sahibi ve Fatsa Belediyespor savunmasının özel önlem alarak başından ayrılmadığı ve iki markajcıyla kontrol ettiği Tugay Keleş’i oyundan alarak Tayfun Tatlı’yı oyuna sokması oldu. Bu değişikliklerin ardından konuk ekip 90+4. Dakikada Muhammet Burak Çelik’le skoru 2-1 yaptı. Golden sonra topu ayağında tutamayan, oyunu soğutamayan Silivrispor’da panik devam edince konuk ekibin ikinci golü geldi. 90+7. Dakikada bu kez konuk ekipten sahneye Muhammet Öztürk çıktı: 2-2. Kalan sürede başka gol olmayınca iki takım da sahadan puanları paylaşarak ayrılmak zorunda kaldı. Bu sonuçla Silivrispor puanını 24’e yükseltirken Fatsa Belediye de 20 puana yükselerek Play Off yarışının içinde kaldı. 

Kaynak: İSKENDER KORDU