İBB Müjdat Gürsu Stadı’nda oynanan maçta ev sahibi ekibe 3 puanı getiren golleri Batuhan Kurt 2 ve Emre Eser attı. Sezonun ilk haftasında Çayeli deplasmanından 1 puanla dönen mavi kırmızılılar taraftarlarının önünde coştu. Silivrispor’da maçın kırılma anında kurtardığı penaltı ile genç kaleci Kaan Atakan oldu. Maçta ilk gol konuk takımdan geldi. 17. Dakikkada Silivrispor sol kanadından yapılan ortayı çok iyi takip ederek yükselen İlhan Aslanoğlu kafa vuruşu ile durumu Tire lehine 1-0 yaptı. Müsabakanın 35.dakikasında sağ kanattan Halil Uysal'ın yaptığı ortaya arka direkte yükselen Batuhan Kurt durumu 1-1 yaptı. Müsabakanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarı kontrollü oyun anlayışı ile başladı. Tire takımı biraz daha atak göründüğü dakikalarda Silivrispor defansı iyi kapanarak skoru tuttu. Müsabakanın 58.dakikasınhda Silivri ceza alanı içinde yaşanan karambolde maçın hakemi penaltı atışına hükmetti. Tire takımı adına penaltı atışı için topun başına golün de sahibi İlhan Aslanoığlu geçti. Aslanoğlu sağ köşeye yolladığı topa mükemmel zamanlama ile uzanan Silivrispor kalecisi Kaan Atakan gole izin vermedi.  Bu kurtarış Silivrispor’a büyük bir moral getirirken konuk takımı da adeta komaya soktu.

Whatsapp Image 2024 09 15 At 00.59.18
Müsabakanın 86.dakikasında Emre Eser yaklaşık 20 metreden yaptığı sert vuruşla durumu 2-1 yaptıMüsabakanın 90+4 dakikasında ilk golünde sahibi Batuhan Kurt tekrar sahneye çıkarak maçın skorunu belirledi: 3-1.

MAÇ ÖNCESİ ANLAMLI PANKART

Silivrisporlu futbolcular maça Diyarbakır'da vahşice katledilen Narin Güran anısına “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” yazılı pankartla çıktı.

Muhabir: Eray Erginbaş