Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Yazlık Sinema Nostaljisi Film Gösterimlerinin gala gecesi “Atatürk” filmi ile düzenlendi. Başrolünü Aras Bulut İynemli’nin oynadığı filmde Gazi Paşa’nın kız kardeşi Makbule Hanım karakterine hayat veren Silivrili oyuncu Sahra Şaş da etkinliğe katılım sağladı.

Silivri halkıyla bir araya gelmenin mutluluğunu dile getiren Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, açılışta gösterimi yapılan Atatürk filmi hakkında şunları söyledi: "Bu özel etkinliğimizin ilk film gösterimi olarak, Türk milletinin büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan Atatürk filmini seçtik. Atatürk'ün yaşamı, idealleri ve vizyonu bizler için her zaman ilham kaynağı olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu film, onun azim ve kararlılığını bir kez daha hatırlatarak bizlere ışık tutacaktır.”

ÜCRETSİZ VE HERKESE AÇIK 

Balcıoğlu, etkinliğin ücretsiz ve herkese açık olduğunu belirterek, merkezde 25, belde ve mahallelerde 35 olmak üzere toplam 60 gösterimin yapılacağını söyledi. Etkinliğin Eylül ayına kadar süreceğini vurgulayan Balcıoğlu, sosyal bağların güçlenmesine de katkı sağlayacağını ifade etti. Balcıoğlu, VEGA Alışveriş Merkezi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Burak Çırak’a teşekkür ederek, özel geceye olan katkılarından dolayı kendisine şilt takdim etti.

Kaynak: MEHMET YAVUZ GAYBERİ