Gazete Yazıyor Muhabirimiz Senay Güncavar Silivri’de bir hafta öncesinden başlayan 100.Yıl Cumhuriyet kutlamalarını yakından takip etti.  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikler arasında konserler, ödüllü turnuvalar, sergiler, yarışmalar, tiyatro gösterileri, şenlikler, spor etkinlikleri ve özel açılışlar bulunuyordu.

BAŞKANIN 100. YIL COŞKUSUNA VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Silivri Belediye Başkanı, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlama coşkusunu zirveye taşıdı. Hem keyif dolu etkinliklerle Silivri halkına unutulmaz saatler yaşattı hem de şehre kalıcı hizmetler sunarak takdir topladı. Vatandaşlar, başkanlarının bu özel günde gösterdiği çabaya büyük bir memnuniyetle karşılık verdi. Silivri'nin dört bir yanından gelen olumlu tepkiler, başkanlarının halkı ne kadar önemsediğini bir kez daha gösterdi.

Vatandaşlar, bu coşkulu kutlamalar hakkında düşüncelerini Gazete Yazıyor’a şöyle aktardı.

Hayriye Benek "Silivri'de gerçekleşen etkinliklerle bu özel günde gurur duyduk. Başkanımızın liderliğindeki bu coşku, Cumhuriyetimizin önemini ve birliğimizi vurguluyor" dedi.

Engin Yurtsever "Eğlenceli konserlerden, spor etkinliklerine, kültürel sergilere kadar birçok etkinlikle dolu bir gün geçirdik. En önemlisi de Cumhuriyetin 100. Yılına yakışan ‘Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimiz’ açıldı. Engelli bir oğlum var.   Başkanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hülya Karagülle’de duygularını şöyle ifade etti: “Başkanımız, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamamıza neden oldu. Başkanımızın çabaları ve emeği sayesinde, Silivri'ye unutulmaz bir gün yaşadık ve geleceğe dönük hizmetlere şahitlik ettik. Silivri halkı olarak gururluyuz ve başkanımıza teşekkür borçluyuz.”

MİHENK TAŞLARI İSİMLİ TİYATRO OYUNU İZLEYİCİLERLE BULUŞTU

Önder Yılmaz Sahnesi'nde sahnelenen "Mihenk Taşları" adlı tiyatro oyunu, Millî Mücadele'yi anlatarak izleyicilerle buluştu.

BİLEK GÜREŞİ TURNUVASI

Silivri Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle "Cumhuriyetimizin 100. Yılında" sloganıyla "Okul Sporları Bilek Güreşi Turnuvası" düzenledi. Heyecan dolu anlara sahne olan turnuva Alibey Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.

ATLETİZM YARIŞMASI

 “Okul Sporları Atletizm Yarışması” Tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve Zübeyde Hanım Anıtı arasında gerçekleşti

ÖZEL SPORCULAR SPOR VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ YAPILDI

Silivri Belediyesi ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu iş birliğiyle “Türk Dünyası Özel Sporcular Spor ve Kültür Şenliği” yapıldı. 8 farklı ülkenin özel sporcularının katıldığı müsabakalar bir hayli çekişmeli geçti.

CUMHURİYET SERGİSİ DÜZENLENDİ

Usta sanatçılar, özel eserlerini Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde sergileyerek sanatseverlere görsel bir şölen sundu.

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSUNDAN KONSER

Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kurslarında eğitim alan Türk Halk Müziği Korosu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Önder Yılmaz Sahnesi'nde özel bir konser verdi.

100. YILA ÖZEL 100 ÇINAR

Silivri Belediyesi tarafından 100 adet çınar ağacı toprakla buluşturularak Yeni Mahalle Varnalı Caddesi üzerinde 100 adet çınar ağacı dikildi.

KONSERLER

Ünlü sanatçılar Kıraç, Alişan, Ahmet Şafak konserleri ile bayramın coşkusu doruklara çıktı.

SİLİVRİ’YE DEV YATIRIM! ENGELSİZ YAŞAM VE EĞİTİM MERKEZİ

Silivri Belediyesi ilçede yaşayan özel bireylerin hayatlarının kolaylaşması amacıyla yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi iş birliğiyle Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan Gülsen- Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi için açılış töreni gerçekleştirildi.

“Engel ifadesini zihinlerden söküp atacak bir tesisi inşa ettik” diye belirten Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak özel bireylerimizin ihtiyaç duyduğu tüm konuların ve taleplerinin farkındayız. Yaptığımız tüm çalışma ve hayata geçirdiğimiz tüm projelerde özel bireylerimizi unutmuyoruz. Özel kardeşlerimizin eğitimine ve sosyal yaşamına katkı sunmak adına çalışmalarımızı titizlik ve kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

3 bloktan oluşan merkez içerisinde;

Engelsiz Eğitim Merkezi, Aile ve Engelsiz Yaşam Merkezi, Bizdensize Sosyal Market, ERYAP Aşevi, Sosyal Yardım Mağazası, Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Sergi Üniteleri, Engelsiz Kafe, Açık Etkinlik Alanı, Kütüphane, Hobi Odaları, Hobi Bahçesi, Spor Odası, Mutfak Atölyesi, Oyun Odası, Meslek Edindirme Odaları, Terapi ve Özel Eğitim Odaları, Diyetisyen, Psikolog, Pedagog, Sosyolog, Muayene Odaları, Fizik Tedavi Birimleri, Amfitiyatro, Kondisyon Alanı, Çocuk Oyun Alanı ve Etkinlik Çayırı başta olmak üzere tam 60 hizmet alanı ile Silivri’de yaşayan engelli vatandaşların hayatları kolaylaşmış oldu.

 

CUMHURİYETİN ADI CUMHURİYET TOPRAKLARINA YAZILDI

Tarımsal üretim projeleriyle bilinen Silivri Belediyesi, Başkan Volkan Yılmaz'ın talimatıyla bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamaları tarım topraklarına yayıldı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Cumhuriyetin Adı Cumhuriyet Topraklarına Yazıldı’ isimli çalışma ile tarım topraklarına ‘Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında’ yazıldı.

Harf yüksekliği 18 metre, Çizgi kalınlığı 5 metre, Yazı alanı 30.000 m2 olan tam 40.000 m2 büyüklüğündeki araziye “CUMHURİYET 100 YAŞINDA” yazdı.

CUMHURİYET MİRASIMIZDIR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini ve değerini vurgulayarak şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti, Edirne'den Kars'a, İzmir'den Hakkari'ye ve Sinop'tan Hatay'a kadar her vatandaşın ortak iradesi ve değeridir. Cumhuriyet, çağdaşlaşma hamlemizin mirasıdır ve ülkemizi büyüttü. Cumhur ile Cumhuriyet, birleşti ve Türkiye'nin yükselmesi için kararlılıkla çalışıyor. Cumhuriyet, bizlere emanet edilmiş bir değerdir, ona sahip çıkmak için çalışmalıyız.

YENİ YÜZ YILA MÜHÜR VURACAĞIZ

Atatürk'ün çalışkanlık ve hedefler hakkındaki sözlerini hatırlatan Başkan Yılmaz, eğitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanatta ilerlemenin Cumhuriyetin temel değerleriyle uyumlu olduğunu belirterek, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde birlik ve milli dayanışmanın önemine vurgu yaptı ve Türk milletine Cumhuriyetin yeni yüzyılına mührünü vurma çağrısında bulundu.

ÜLKEMİZ SAHİPSİZ DEĞİL

Son olarak, Türkiye'nin büyük bir zafer atılımı gerçekleştireceğini ve bu dönemin Türk milletinin yüzyılı olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, ülkemizin sahipsiz olmadığını ve Türk milletinin her zaman vatanını, devletini ve Cumhuriyetini koruyacağını vurguladı. SENAY GÜNCAVAR

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR