Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Macaristan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye'den 200'e yakın özel sporcu katıldı.
Silivri Belediyesi Spor Koordinatörü Ahmet Uslu, "Tarihsel bağlamda Türklerin yedi kıtaya yayıldığını görüyoruz. Türk Dünyası'nın birlikte hareket edebilmesi için Atatürk'ün belirttiği gibi, dil, tarih, eğitim, kültür, ekonomi ve spor alanlarında köprüler kurmamız gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde Türk Dünyası çatısı altında soydaşlarımızla birlik ve beraberlik köprüsünü inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.


SİLİVRİ TARİHİ BİR GÜNE ŞAHİTLİK ETTİ
Türk Devletleri Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Silivri'nin tarihi bir güne şahitlik ettiğini belirterek, Türk devletlerinden gelen misafirlerin varlığına dikkat çekti. Aydın, özel çocuklara hizmet etmeye devam edeceklerini ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, Türk Dünyası Özel Sporcular Spor ve Kültür Şenliği'nin bu yıl ilk kez Silivri'de gerçekleştirildiğini belirtti ve etkinliklerin diğer ülkelerin katılımıyla artarak devam etmesini umduklarını ifade etti.


ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ TOPLUMUN HER ALANINDA VAR OLMALI
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, özel çocukların spor ve sanat alanlarında yer alarak toplumun her alanında var olabilmesinin önemini vurguladı. Bu etkinliği Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde gerçekleştirmenin anlamına değindi ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti. 

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU