Silivri Belediyesi, tarımsal projeleriyle ilçenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, 1200 dönümlük belediye arazisinde yetiştirilen ayçiçeklerinin ilk hasadı gerçekleşti. Başkan Bora Balcıoğlu, hasat sonrası yaptığı açıklamada, ayçiçeklerinden elde edilecek yağların ilçe halkına ücretsiz olarak dağıtılacağını müjdeledi.

ÖNEMLİ OLAN İNSANA DOKUNMAK

Başkan Balcıoğlu, ayçiçeği tarlalarındaki hasadı büyük bir heyecan ve gururla yaptıklarını belirterek, "Silivri’miz için büyük bir gurur yaşıyoruz. Yaklaşık 1200 dekarlık ayçiçeği hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bu topraklarda sadece ürün değil, aynı zamanda umut ve dayanışma da ekiyoruz. Belediyecilik, sadece alt yapı ve hizmet değil, insana dokunmaktır. Silivri’nin bereketli topraklarını halkımızla buluşturuyoruz" dedi.

TARIMSAL ZENGİNLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ

Elde edilen ayçiçeklerinden üretilecek yağların Silivri halkına ücretsiz olarak dağıtılacağını vurgulayan Balcıoğlu, paylaşımın hakim olduğu bir Silivri hedeflediklerini belirtti. İlçenin tarımsal zenginliklerini koruyarak daha da geliştirmek için çalışacaklarını ifade eden Balcıoğlu, Silivri’nin tarım potansiyelini daha da yukarı taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

GAZİTEPE'DE İLK AYÇİÇEK HASAT ŞENLİĞİ

Silivri'de tarımın kalkındırılmasına önem verdiğini ve konuyla ilgili önemli projelerin yürütüldüğünü söyleyen Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Doğup büyüdüğüm köyüm Gazitepe'de, böyle bir şenliğe vesile olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu yıl ilk kez 7 Eylül tarihinde düzenleyeceğimiz Ayçiçek Hasat Şenliği ile tarım alanında önemli bir adım atıyoruz. Bu şenlikler, aynı zamanda çiftçimizin ürünlerini sergilemesi ve tanıtması açısından da onlara olanak sağlıyor” dedi.
 

Muhabir: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU