Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gazitepe Mahallesinde düzenlenen programda, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, projenin ilçedeki tarım potansiyelini artıracağına vurgu yaparak, tarım projelerine her zaman destek vereceklerini belirtti.  Balcıoğlu, 155 çiftçiye 570 torba kanola tohumu dağıtılacağını müjdesini vererek, tohumların, 11 bin dönümlük alana ekileceği ve bu sayede çiftçilerin hem ekonomik kazanç elde edeceği hem de üretim verimliliğinin artacağını ifade etti.

TARIM ARAZİLERİMİZİ RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ

Balcıoğlu, tarımsal üretimi artırmaya yönelik projelere destek vereceklerini belirterek, "İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile iş birliği içinde çalışarak çiftçilerimize değer katacak projeler hayata geçiriyoruz. İş birliği yaparsak, ilçemizi tarımda lider bir merkez haline getirebiliriz" dedi. Ayrıca Balcıoğlu, tarım arazilerinin korunmasına yönelik çalışmalara devam edeceklerini vurgulayarak, plansız yapılaşmaya karşı olduklarını ve tarım arazilerinin ranta kurban edilmemesi için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ise Silivri'nin 431 bin dönüm ekilebilir ve dikilebilir araziye sahip olduğunu belirterek, kaçak yapılarla mücadele edeceklerini ve ilçede daha fazla tarımsal etkinlik düzenlemek için çalışacaklarını açıkladı.

Kaynak: YASEMİN COŞKUNÖZ