Silivri'de düzenlenen 14. Ortaköy Börek Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen geleneksel börek yarışması, halk oyunları gösterileri ve Cengiz Kurtoğlu'nun unutulmaz şarkıları festivale damgasını vurdu.

Festivalde Silivri'nin hünerli kadınları, el emeğiyle hazırladıkları birbirinden lezzetli böreklerle, 53 yarışmacı, 106 tepsi patriyot böreğiyle yarışmaya katılarak lezzet dolu bir deneyim sundu. Yarışma sonrası ziyaretçilere de patriyot böreği ikram edildi. Tadım ve jüri puanlamalarının ardından ödül kazanan yarışmacılara altın ödülleri verildi.

GELENEKLER GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Ortaköy Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, festivallerin kültürel değerlerin yaşatılmasında ve vatandaşların sosyalleşmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Balcıoğlu, "Bu etkinlikler, şehirlerimizin tanıtımında ve geleneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir fırsat sunar" dedi.

SİLİVRİ İSTANBUL’UN EN GÜZEL İLÇELERİNDEN BİRİ

Silivri’nin, tarihi, doğası ve kültürüyle İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Balcıoğlu, “Marmara Denizi’ne uzanan 42 kilometrelik sahilimizle, bereketli topraklarımızla, zengin geleneklerimiz ve göreneklerimizle, antik çağlara uzanan tarihi ve kültürel mirasımızla ama en önemlisi yüreği büyük, gönlü güzel insanlarımızla eşsiz bir yapıya sahibiz. Silivri’nin bu özellikleri, başka hiçbir ilçede bulamayacağınız kadar özgündür” diye konuştu.

PATRİYOT BÖREĞİ

Ortaköy Mahallesi Muhtarı Ramazan Yaman ise, mahallenin mübadele günlerinden bugüne taşınan patriyot böreği geleneğinin önemine dikkat çekerek, “Mübadele günlerinden günümüze kadar miraslardan biri olan patriyot böreği, o günkü zor şartlara rağmen insanımızın yoktan var etme becerisinin bir örneğidir. Çünkü bir soğan ve bir tutam undan böyle bir lezzetin yaratılması takdire şayandır. Geçmişimizi unutmamak, örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için büyük faydası olan börek festivaline olan bu ilgi ve alaka bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU