Silivri ilçesinde bulunan ve tek kadın plajı olarak bilinen Selimpaşa Kadınlar Plajı, bu yıl hizmet vermeyecek. Plajın açılışından bu yana, hem desteklenen hem de eleştirilen bir konu olan Selimpaşa Kadınlar Plajı, özellikle yaşlı ve çocuklu kadınların daha güvenli bir deniz ortamına erişimini sağlama amacıyla kurulmuştu.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun açıklamasına göre, plajın kapatılma kararı, bölge sakinlerinin talebi doğrultusunda alındı. Ancak karar, çevreler arasında tartışmalara neden oldu.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu tarafından, kararın Selimpaşalı kadınların talebi üzerine alındığını belirterek sosyal medya hesaplarından kamuoyuna duyuruldu.

“Selimpaşa mahallemizde bulunan “Kadınlar Plajı” vatandaşlarımızın şikâyetiyle 3621 Sayılı Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik’in birinci bölüm beşinci maddesine göre kaldırılmıştır.” 

Selimpaşa kadınlar Plajı, Volkan Yılmaz’ın belediye başkanlığı döneminde 2022 yılında açılmış ve bazı çevreler tarafından desteklenirken yine bazı çevreler tarafından da “harem selamlık plajı” olmakla eleştirilmişti.

BU KARARDAN VAZGEÇİLMELİ

ŞOK Gazetesi muhabirimiz Senay Güncavar’a konuşan İBB ve Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Selim Çavdar, Selimpaşa Kadınlar Plajı'nın kapatılmasının mantıksız ve hatalı olduğunu belirterek, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nu bu karardan vazgeçmeye çağırdı.

İBB ve Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Selim Çavdar

Selim Çavdar, yaptığı açıklamada, “İstanbul’un ilk ve tek kadınlar plajı olan Selimpaşa mahallemizde bulunan bu plajımız, 2022 yılında o dönem belediye başkanımız Volkan Yılmaz tarafından hizmete alınmıştır. Sadece hanımlara hizmet veren bir plaj olan bu mekân, duşları, tuvaletleri, giyinme dolapları ve tamamen ücretsiz şezlong ve şemsiyelerle donatılmıştır. Ancak şu anda Silivri Belediyesi tarafından bu plajın sökülme işlemine başlanmıştır. Plajımızın çok fazla talep gördüğü gerekçesiyle belediye tarafından boşaltılması ise mantıklı bir karar değildir” dedi.

DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL

Çavdar sözlerine şöyle devam etti: “Bir mal, bir ürün ya da bir hizmet çok talep görüyorsa, bunu ortadan kaldırmak yerine, arzı artırmak gerekir. Bu talebi karşılayamıyorum, iptal ediyorum demek doğru bir yaklaşım değildir.”

SİLİVRİNİN DAHA BÜYÜK SORUNLARI VAR

Kadın plajının haremlik selamlık amaçlı değil, daha çok yaş almış ve çocuklu kadınların daha güvenli bir ortamda denize girmesi amacıyla yapılan Selimpaşa Kadın Plajı’ndan faydalanan bölge kadınları duruma tepki göstererek, “Silivri’nin tek sorunu kadınlar plajı mı? Var olan hizmeti kaldırmak oldu mu? ” dedi.
 
NEDEN RAHATSIZ OLDULAR Kİ?

Plajın kapatılmaması için imza toplamaya başlayan ilçe sakini kadınlar “plajımızın kapatılmasına çok üzüldük. Neden rahatsız oldular ki? Bize yapılan pozitif ayrıcalık mı rahatsız ediyor? Özel işletmeler çok pahalı. Orada bir sürü cafe işleten yerler var. Geçen yıl şezlonglara 500- 600 TL istiyorlardı. Oysa belediyenin yeri çok uygun, hatta evden yiyecek getirmemize kimse bir şey demiyordu. Şezlonglara, duşa para ödemiyorduk. Ücretsiz plaj imkânı sunuyordu. Yetkililere sesleniyoruz, plajımızı geri istiyoruz” diyerek düşüncelerini aktardılar.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR