Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 62. Yoğurt Festivali, açılış korteji ile başladı. 3 gün sürecek festivalde çeşitli gösteriler, geleneksel yoğurt mayalama ve yoğurt yeme yarışması, şenlikler, sinema gösterimleri, sergiler, halk dansları gösterileri, ödüllü turnuva ve yarışmalar düzenlenirken; ilk günün sanatçısı İrem Derici oldu. 
Silivri'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yoğurt Festivali, bu yıl 62. kez kutlandı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, bu özel etkinliğin birlik, beraberlik ve kardeşlik sembolü olduğunu belirtti. Coşkulu kalabalığa hitap eden Balcıoğlu, Silivri'nin tarihi ve kültürel zenginliklerine değindi.

MEDENİYETLERİN BULUŞTUĞU MERKEZDİR

Yoğurt Festivali'nin sadece bir lezzet festivali olmadığını, aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, " Silivri, medeniyetlerin buluştuğu bir merkezdir. Bu festival, yoğurdun yanı sıra birlik, beraberlik ve kardeşliğin de sembolüdür. Silivri yoğurdu, tarih boyunca kültürümüzün, sohbetlerimizin ve dostluklarımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur" şeklinde konuştu. 

GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKMAK SORUMLULUĞUMUZDUR

Festivalin, Silivri'nin birlik ve beraberliğini, dayanışma ruhunu en güzel şekilde yansıttığını belirten Balcıoğlu, "Burada kimse dini inancıyla, ideolojisiyle, siyasi görüşü ya da memleketi yüzünden sınıflandırılmıyor. Silivri, farklılıkların zenginlik olduğu, kardeşliğin ve hoşgörünün hüküm sürdüğü bir yer olmaya devam edecektir. Tarihimiz 7 bin yıl öncesine uzanan, barışın, huzurun ve kardeşliğin sembolü olan Silivri, doğal güzellikleri, ormanları ve uçsuz bucaksız sahil şeridiyle adeta bir cennet parçasıdır. Bu eşsiz toprakları korumak ve gelecek nesillere miras bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur” diyerek Nazım Hikmet’in dizeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Festival, Balcıoğlu'nun konuşmasının ardından İrem Derici konseriyle devam ederek ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

BU TOPRAKLARDA 150 YILI AŞKIN SÜREDİR YOĞURT ÜRETİLİYOR

ŞOK Gazetesi muhabirimiz Şenay Güncavar, görevindeki ilk festival deneyimi hakkında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na duygu ve düşüncelerini sordu.

Başkan Bora Balcıoğlu şöyle yanıtladı: "Öncelikle Şok Gazetesi okuyucularını selamlıyorum. Silivri'de bir tarih tekerrür ediyor. Türkiye'nin en eski festivallerinden biri olan Yoğurt Festivalimizin 62. yılını kutluyoruz ve bu geleneği sürdürmeye kararlıyız. Bu topraklarda 150 yılı aşkın süredir yoğurt üretiliyor ve 62 yıldır bu festivali düzenliyoruz. Silivri Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılığı destekleyerek, kültürel değerlerimizi koruyarak geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yoğurt Festivalimiz, bu çabalarımızın en güzel örneklerinden biridir."

YOĞURT YEME YARIŞMASI

* 62. Yoğurt Festivalinin ilk gününde Geleneksel Yoğurt Yeme Yarışmasını Serhat Karaçoban kazandı.
* 62. Silivri Yoğurt Festivali kapsamında düzenlenen Balkan Tenis Turnuvası keyifli mücadelelere sahne oldu.
* Düzenlenen 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanlı müsabakalar.
* El emeği, göz nuru ürünler
* Meşhur Silivri Yoğurdu vatandaşlara ikram edildi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR