Yetkililer; Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan'da yaşanan en büyük şiddet olaylarından birinde, silahlı kişilerin en az 32 kişiyi öldürdüğünü belirtti. Daha sonra güvenlik güçleri, 12 isyancıyı da öldürdü. Bölgede başka silahlı saldırılar ve yıkımlar da bildirildi.

ARAÇLARDAN İNDİRİP VURDULAR

Belucistan'daki bir ilçe olan Musakhail'de saldırganlar 23 kişinin kimliğine baktı. Otobüslerden, araçlardan ve kamyonlardan indirilen insanlar ölümcül şekilde vuruldu. Saldırganlar kaçmadan önce en az 10 aracı yaktı.

POLİSLER DE HEDEFTE

Belucistan eyaletine bağlı Kalat ilçesinde düzenlenen ayrı bir saldırıda ise 4 polis memuru ve yoldan geçen 5 kişi de dahil olmak üzere en az dokuz kişinin öldürüldüğü bildirildi. Böylece iki saldırıdaki toplam kayıp sayısı 32'ye çıktı.

ÜSTLENEN OLMADI

İsyancılar Bolan'da bir demir yolu hattını havaya uçurdu. Mastung'da bir polis karakoluna saldırdı. Gwadar'da da araçlara saldırıp yaktı. Bu saldırılarda can kaybı bildirilmedi. Ayrılıkçılar, İslamabad'daki merkezi hükümetten bağımsızlık talep ediyor. Ancak son cinayetlerin sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ