Aksaray'da gece yarısı korkunç bir olay yaşandı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 5330 Sokak'ta, iddialara göre 41 yaşındaki O.İ., akrabası C.İ.'den (53) haraç istemek amacıyla tüfek ve satırla evine baskın yaptı. Gece saat 02.00 sıralarında akrabası C.İ.'yi arayan O.İ., haracını almak için geldiğini söyledi ve 68 AAP 158 plakalı otomobiliyle C.İ.'nin evinin önüne geldi.

C.İ., oğlu S.İ. (29) ile birlikte aşağıya inerek O.İ.'yi darp etti. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı darbelerle ağır yaralanan O.İ., kanlar içinde kaldı. Kavga sırasında mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis gelene kadar O.İ.'yi kaçmaması için tutan C.İ., polislere teslim ederken, "Bir daha akıllı oluyorsun. Bunda bir daha af olmaz. Onu da sana söyleyeyim, akıllı ol oğlum" diyerek yaralı şahsı polislere teslim etti.

Sağlık ekipleri, olay yerinde ağır yaralı O.İ.'ye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdı. Sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, baskına gelen araçta bir tüfek ve bir satır buldu.

O.İ.'nin daha önce de baba ve oğlun dükkanına giderek silah çektiği ve haraç istediği, bu yüzden baba ve oğlun polis merkezine giderek şikayetçi oldukları ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak baba ve oğul gözaltına alındı ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA