Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde meydana gelen trajik bir olayda, 2 yaşındaki Sıla isimli bebeğin cinsel istismara uğradığı ve vücudunda fiziksel şiddet izlerine rastlandığı belirlendi. Küçük kız, ilk olarak Malkara Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı; ancak durumunun ciddileşmesi üzerine Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan detaylı incelemelerde, Sıla'nın beyin kanaması geçirdiği ve vücut bütünlüğüne zarar verildiği tespit edildi. Ayrıca, vücudunda birçok diş izi bulunduğu kaydedildi.

Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak hemen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Sıla'nın annesi Bakiye Yeniçeri, dini nikahlı eşi Sanlı Ö. ve olaya karıştığı düşünülen komşusu Kani A. ile birlikte 13 ve 14 yaşındaki iki komşu çocuğu da gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

ANNENİN İFADESİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Öte yandan, uyuşturucu kullanımı ve polise tehdit suçlarından sabıka kaydı olduğu tespit edilen anne Bakiye Yeniçeri'nin ifadesi de gün yüzüne çıktı. Yeniçeri, ifadesinde şu sözlere yer verdi: "İş olduğunda çocuğumu Kani A.'nın evine bırakıyordum. İlk olayda bana çocuğumun düştüğünü söylediler. Eve gelip, çocuğuma baktığımda vücudunda morluklar vardı. Hastaneye götürdüm, çocuğun düştüğünü söyledim, daha sonra tedavisini yapıp eve gönderdiler. En son yaşanan olayda komşuma gidip, çocuğuma baktığımda yine morlukların olduğunu gördüm. Baygındı, ben de 112'yi çağırdım. Sonrasında Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdük. Oradan şehir hastanesine sevk ettiler"

DİŞ İZLERİ ARAŞTIRILIYOR

Soruşturmanın gizlilik kararı altında sürdürüldüğü belirtilirken, olayla ilgili olarak Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'nda incelemeler başlatıldı. Sıla’nın vücudunda tespit edilen diş izlerinin kime ait olduğunun belirlenmesi için gerekli adli tıp incelemeleri yapılacak.

CİNSEL İSTİSMAR KESİNLEŞTİ

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, olayla ilgili yaptığı açıklamada, çocuğun cinsel istismara uğradığının adli tıp raporları ile kesinleştiğini belirtti. Ayrıca, annenin olayın farkında olmasına rağmen delilleri gizlediği ve çocuğunu hastaneye zamanında götürmeyerek bakım sorumluluğunu ihmal ettiğini vurguladı.

SILA BEBEĞİN ABLASI KORUMAYA ALINDI

Olayın ardından Sıla’nın 5 yaşındaki ablası koruma altına alındı. Anne Bakiye Yeniçeri’nin daha önce uyuşturucu kullanımı ve polise tehdit suçlarından sabıkası olduğu da ortaya çıktı. Yeniçeri ifadesinde, çocuğunu komşuya bıraktığını ve çocuğunun düşerek yaralandığını iddia etti. Soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ