Japonya Jimnastik Birliği'nin (JGA) açıklamasına göre; Kadın Jimnastik Takımı Kaptanı Shoko Miyata, sigara ve alkol tüketerek davranış kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla Paris 2024'ten çekildi.

YASAL YAŞ SINIRI 20

Japonya'da yasal sigara ve içki içme yaşı 20'dir. JGA'nın davranış kuralları ise jimnastikçilerin yaşları ne olursa olsun takım aktiviteleri sırasında bunlardan herhangi birini yapmasını yasaklamaktadır. Miyata 19 yaşında... JGA İcra Direktörü Kenji Nishimura, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her iki taraf da konuyu görüştü ve Miyata'nın Olimpiyatlar'dan çekilmesine karar verdik" dedi.

BASKILAR NEDENİYLE

Nishimura, sigara içme olayının Tokyo'daki özel bir mekanda, içki içme olayının ise Ulusal Eğitim Merkezi'nin Sporcu Köyü'ndeki bir odada gerçekleştiğini söyledi. Yetkili, "Rekabetçi hedeflerin getirdiği çok sayıda baskı nedeniyle sigara ve içki içmeye başladı" diye konuştu.

SOSYAL MEDYASINI SİLDİ

2022 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda denge aletinde bronz madalya kazanan Miyata, Japonya'nın ilk kez olimpiyatlara katılan kadın sporcularından oluşan takımının kaptanlığını yapacaktı. Miyata bir yorumda bulunmadı ve sosyal medya hesaplarını silmiş gibi görünüyor. JGA Başkanı Tadashi Fujita, "Gerçekten çok üzgünüz. Bu sadece Bayan Miyata'nın sorumluluğu değil. Tüm Jimnastik Derneği'nin sorumlu olduğuna inanıyorum. Bayan Miyata işlediği suçun kefaretini ödemeli, ancak biz onu desteklemek için elimizden geleni yapacağız. Böylece geleceğe doğru yeni bir adım atabilir" yorumunu yaptı.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL