Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) altı aylık üretici enflasyonu verilerinin açıklanmasının ardından, alkollü içki ve sigaraya yansıtılan ÖTV miktarı artırılmıştı. Bu artışın etkisiyle, ağustos ayında sigara fiyatlarına ortalama 4-5 lira daha zam yapılacak. Philip Morris'in düşük zam politikası nedeniyle ertelenen zamlar, tekel bayilerinin rahatlamasını sağlayacak.

Erol Dündar, temmuz ayında yapılan ÖTV zammının ardından sigaraya bir zam daha geleceğini açıkladı.

Philip Morris grubunun fiyat listesini daha düşük zamla güncellemesi nedeniyle diğer firmaların da zammı ertelediğini belirten Dündar, ağustosun ilk iki haftasında sigara fiyatlarına ortalama 4-5 lira daha zam yapılacağını duyurdu. Bu zammın tekel bayilerini rahatlatması bekleniyor.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, temmuz ayında gelen zamların 8-9 lira civarında olması gerektiğini ancak Philip Morris grubunun fiyat listesini daha az miktarda zamla güncellemesi nedeniyle diğer grupların da zammın geri kalan kısmını ertelediğini belirtti.

Zammın ertelenmesi sebebiyle tekel bayi işletmecilerinin zor durumda kaldığını belirten Erol Dündar, “Ortalama 4 - 5 TL zam gelecek. Ağustosun ilk iki haftası içinde gelecek” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), geçen ay altı aylık üretici enflasyonu verilerini açıklamasıyla birlikte alkollü içki ve sigaraya yansıtılan ÖTV miktarı artırılmıştı.

Vergi miktarının artırılması üzerine sigara ve alkol grupları da fiyat listelerini art arda güncellemişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ