Hayvanat bahçesindeki kaplan, yaşa bağlı sağlık sorunlarının yaşam kalitesini etkilemeye başlamasının ardından uyutuldu. 11 yaşındaki Sibirya kaplanı Bagai, 2013 yılında Almanya'dan İngiltere'ye geldiğinden beri Winchester yakınlarındaki Marwell Wildlife'da bulunuyordu.

Hayvanat bahçesi, "Onu gören herkes tarafından sevildi... Ama sağlık sorunları çok arttı. Personelimiz ne yazık ki belirtileri kötüleştikten sonra ona ötenazi uygulamak gibi inanılmaz zor bir karar verdi" açıklamasında bulundu.

3 YAVRUSU VARDI

Çalışanlardan Carrie Arnold, "Sevimli ve arsızdı. Bakıcılarıyla her zaman saklambaç oynuyordu, kayaların ve bitkilerin arkasına saklanmaya çalışıyordu. Ancak saklandığı nesnelerin hepsinden daha büyük olduğunun farkında değildi" diye konuştu. 2016 yılında bir eşi bulunan Bagai'nin 3 yavrusu vardı. Bagai, Milla'nın 2020'deki ölümünün ardından yaşam alanını dişi kaplan Valentina ile paylaştı.

Hayvanat bahçesi, "Valentina ve Bagai çok yakın bir çiftti ve sıklıkla yan yana görülebiliyorlardı. Önümüzdeki haftalarda Valentina'nın yakından takip edilmesini sağlayacağız" satırlarına imza attı.

Kaynak: HABER MERKEZİ