Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetleriyle Türkiye gündemi derinden sarsıldı. Hala gündemini koruyan konuya dair 'Siz, kendinizi güvende hissediyor musunuz?' sorusuna yanıt veren Sibel Can ise açıklamasıyla tepki çekmişti. 

Can'ın; 'Açıkçası doğruyu söylemek gerekirse, kendi adıma konuşuyorum tabii ki de güvendeyim ama benim dışımda hiç kimse güvende değil, bu çok açık. Bir kadın olarak gerçekten çok kötü duygular...' sözleri eşeltiri yağmuruna tutulmuştu. Sibel Can, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. 

1 S04Hx Wz P Eq Xir0Z3 Px Fhg

CEVAP VERDİ

Sibel Can sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı ve 'Değer verdiğim tasarımcı Amor Gariboviç'in defilesinde, değerli basın mensuplarını kırmayarak sorularını yanıtladım... Ben bir sanatçı olarak, toplu taşıma kullanıyorum, konserlere koskoca ekiplerle hareket ediyorum ve her daim planlı ve programlı bir hayatım var. Güvendeyimin karşılığı budur. Bunun aksini söyleseydim, inandırıcı ve samimi olacak mıydı?' dedi. 

SÖZLERİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI

Ünlü isim sözlerini; 'Manipüle ederek, söylenilen ve anlatılmak istenen şeyi başka anlamlar yükleyerek servis etmek hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Son zamanlarda çocuklar ve gençler üzerinden yaşadığımız travmatik olaylardan dolayı milletçe hassasiyetimi en üst noktada, bunu çok iyi anlıyorum. Bir kadın, bir sanatçı, bir anne olarak toplumsal konulara, hele ki çocuklara ve gençlere olan duyarlılığım herkesçe malumdur... Saf kötülüğe karşı hepimizin herkesin dili sevgi dili olmalıdır... Her zaman gerçekler ve samimi duygular üzerinden iletişimime devam edeceğim... Umarım kadın ve çocuk şiddeti son bulur ve adalet yerini bulur...." şeklinde noktaladı.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY