Shaquille O'Neal, 1992'de Orlando Magic tarafından NBA'e seçilmişti. 1996'da ise Los Angeles Lakers ile sözleşme imzaladı. Yıllar sonra, O'Neal'ın eski takım arkadaşı Penny Hardaway; Bruce Willis , Demi Moore ve diğer yıldızların Shaq'ı Lakers'a çektiğini iddia etti.

FİNALLERE ÇIKMIŞLARDI

Hardaway bir şampiyonluk kazanmayı istediğini itiraf etti. Ve o zaman da aklına O'Neal'ın ayrılışı geldi. Geride bıraktığımız yıllar boyunca, birçok kişi Shaq'ın Lakers ile anlaşmamış olması durumunda neler yaşanabileceğini merak etti. O ve Penny Hardaway, takımlarını 1995'te NBA Finalleri'ne taşıdılar, ancak Hakeem Olajuwon liderliğindeki Houston Rockets tarafından süpürüldüler.

EN AZINDAN 1 ŞAMPİYONLUK

Hardaway, "Demi Moore ve Bruce Willis (o zamanlar kariyerlerinin zirvesindeydiler) gibi isimler, Shaq'ın Lakers'a gitmesinde önemli rol oynadı. Lakers, ünlü isimleri sporcu transferlerinde her zaman koz olarak kullandı. Shaq, Orlando'da kalsaydı en azından bir şampiyonluk yaşayabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

İNANILMAZ KARİYER

Shaquille O'Neal, Lakers'ın bir üyesi olarak "NBA'in En Değerli Oyuncusu" seçildi. Birden fazla All-Star takımına gitti. Kişisel birçok ödül kazandı. Kobe Bryant ile birlikte, üst üste üç şampiyonluk yaşadı. O'Neal ayrıca bu üç serinin MVP'si seçildi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ