Basketbol efsanesi Shaquille O'Neal, harcama kalıpları ve bunlardan öğrendiği dersler hakkında konuştu. Unutulmaz basketbolcu, bir podcast'te, "40 arabam var ve nedenini bilmiyorum. Beş evim var ve nedenini bilmiyorum. Gerçekten bu kadar fazla şeyi niye aldığımı bilmiyorum" dedi.

NE KADARINI TUTUYORSUNUZ

Shaq, evlerinin ve pahalı araç koleksiyonunun her zaman bir anlam ifade etmediğini söyledi. Gençken tutumlu olmasının kendisine yardımcı olduğunu kaydetti. Efsane oyuncu, CNBC ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, "Ne kadar kazandığınız değil, ne kadarını elinizde tuttuğunuz önemli. Kazancınızın %75'ini biriktirin ve kenara koyun. Diğer %25'ini istediğiniz gibi kullanın" demişti.

1 MİLYON HARCAMIŞTI

Shaq'ın kişisel deneyimleri onun finansal görünümünü şekillendirdi. Diğer bazı NBA oyuncuları gibi, kariyeri boyunca çok büyük paralar kazandı. Ancak her zaman finansal açıdan bilgili değildi. Daha gençken, ilk büyük sözleşmesinin ardından saatler içinde 1 milyon dolar harcamak gibi birkaç büyük hata yaptı.

HERKES BENİ TANIYOR

Unutulmaz yıldız, emeklilik hayatından da bahsetti ve "Çocukların beni tanımasına şaşırıyorum. Meksika'ya gidiyorum ve oradaki insanlar da beni tanıyor. Umarım bu sonsuza kadar sürer" yorumunda bulundu.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül