Sezgin Baran Korkmaz, X sohbet odasında yaptığı konuşmada 10 gün içinde herkesin her şeyi öğreneceğini açıkladı. Sezgin Baran Korkmaz, dönemin bakanı Süleyman Soylu'nun değil dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini hedef gösterdiğini ifade etti. Sezgin Baran Korkmaz, Gazeteci Uğur Dündar'ı da hedef alarak "şok belgeler" açıklayacağını belirtti.

ABD’de yaşamını sürdüren Sezgin Baran Korkmaz tahliye edildikten sonra ilk kez X sohbet odasına konuştu.

“Ben kendi ülkemde heykeli dikilecek adamım. Ben o şımarık zenginlerden olmadım.” Diyen Sezgin Baran Korkmaz, “Niye hedefe kondunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Beni hedefe bakan (Süleyman Soylu) koymadı. Beni hedefe koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. 10 gün sonra her şeyi öğreneceksiniz. Benim kara para aklama dosyam var ama ben kumar oynamadım. Türkiye’de kimsenin malına çökmedim. Muhalefet bana neden saldırdı. Bir düşünün.”

“Cumhurbaşkanıyla fotoğrafım çıktı diye saldırdılar” diyen Sezgin Baran Korkmaz “CHP’li üç kişinin cebine 100 milyon dolar girecek diye bana saldırdılar.” İfadelerini kullandı.

Sezgin Baran Korkmaz şunları söyledi:

Ben Manhattan’da geziyorum. Adam benim resmimi çekiyor görüntülendi diyor. Her gün Central Park’ta oturuyorum. Ben jetimi sattım TMSF’nin el koymadı.

Ben hayatımda duruşmaya çıkmadım. Ben hayatımda devletle iş yapmamışım. Ettiğim itiraflar iktidarı güçlendirir.

Annem dedi ki üç kişiye beddua ettim.

Bir: Kemal Kılıçdaroğlu

İki: Süleyman Soylu

Üç: Uğur Dündar

Korhan Berzeg'in adli tıp incelemesi tamamlandı! Ölüm nedeni belli oldu mu? Korhan Berzeg'in adli tıp incelemesi tamamlandı! Ölüm nedeni belli oldu mu?

Çünkü bu üçü sana iftira attı. Benim annemin duası çok ağırdır. O çocuklarını ne zorluklarla büyüttü. Kız kardeşim Kars Belediyesi’nde çalışıyor 20 bin liraya. Ablam Beykoz Devlet Hastanesi’nde hemşire ve 30 bin lira alıyor. Yarın alo derim 200 milyon dolara bir hastane alırım. Benim buna ihtiyacım var mı. Bugün bile öğrencilere yolladığım burs ayda 13-14 milyon.”

İŞTE UĞUR DÜNDAR'IN YANITI

 "Sezgin Baran Korkmaz 10 gün sonra benimle ilgili şok belgeler açıklayacakmış. 10 gün beklemesin hemen açıklasın da o belgeleri (!) ona yedireyim. Hodri meydan!.."

NE YAŞANMIŞTI?

ABD'nin Utah eyaleti Salt Lake City kentinde tutuklu yargılanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, “suç gelirlerinin aklandığını bilmesine rağmen sessiz kalmak” iddiasıyla ABD'de başlatılan soruşturma kapsamında 2021'de Avusturya'da gözaltına alınmıştı.‘Kara para aklama' suçlamasıyla Türkiye'de de soruşturulan Korkmaz, 15 Temmuz 2022'de ABD'ye iade edilmişti.
 

Kaynak: Haber merkezi